2010. november 1., hétfő

Vadon kulcsosház



A VADON Kulcsosház Nyárádszentsimonon, Maros megyében, Székelyföldön található.
Budapesttől 600 km-re, Marosvásárhelytől 30 km-re, Szovátától 20 km-re, Parajdtól 25 km-re fekszik.
Wizzair Légitársaság Budapest Liszt Ferenc repülőtérről Marosvásárhelyre kedvező áron (15.000-25.000 Ft/Fő) indít menetrend szerint járatokat kedden-csütörtökön és szombaton. Repülési idő 45 perc. A marosvásárhelyi repülőtéren autó bérelhető.
A Vadon vendégházhoz 3 hektár kert kapcsolódik, melynek közvetlen kapcsolata van az erdővel. A kertben kialakított sózónál rendszeres látogatók az őzek. A ház alapterülete 80 négyzetméter, ahol 2-6 fő számára tudunk otthonos nyugodt körülményeket  biztosítani.
Vendégeink kényelmét 2 hálószoba, sarokkádas fürdőszoba, külön WC, felszerelt konyha, étkező és nappali szolgálja. A nappali látványossága a búbos kemence suttal, mely gyermekkori meséink élményeit idézi.  
Igény szerint erdélyi ízvilágú reggeli-ebéd-vacsora rendelhető. 
A ház tágas tornáca hangulatos borozgatások helyszíne. A kertben tűzrakóhely van kialakítva, mely bográcsozásra és szalonnázásra alkalmas. November-Február között, igény szerint hagyományos székelyföldi disznóvágást szervezünk ( hajnali 4-kor kelés, koccintás pálinkával !, a disznó megkötözése-szúrása, közben borra váltunk, perzselés, bontás, ebéd friss tokány, kolbásztöltés, vacsora ) Minálunk ezt így szokás.
Nyárádszentsimon kisbolttal és kocsmával rendelkezik. Itt minden szükséges enni és inni való beszerezhető.
A szomszédban hagyományos kisüsti pálinkafőzde működik Csípán Csaba vezetésével. Itt megkóstolhatják a tájegységre jellemző pálinka különlegességeket.

Látnivalók: Árpád kori templom, Harangláb, Tájház, Tatár pincék, Paraszti porták, Hatszáz éves csertölgyek, Állatsimogató: őzek, juhok, kecskék, lovak.

Vendégházunk egy olyan világ része, ahová ha eljössz visszautazol az időbe, egy olyan világba, ahol az idő  kereke nem állt meg, hanem "emberi" ütemben forog. Ahol a fogatos tudja, hogy egyik faluból a másikba fél óra az út és nem kevesebb, ezért olyan ütemben hajtja a lovakat, amilyenben kell. Ahol még fontos a Család, és az idősek szavára is adnak. Egy hely, amelynek Lelke van.

Árainkról emailben:cervus.info@yahoo.com  érdeklődhet.












5 megjegyzés:

Unknown írta...

....hogy én milyen jól éreztem magam itt a nyáron!!!! Csak ajánlani tudom mindenkinek, aki nyugalomra vágyik!

jazsu írta...

Nagyon tetszett a leírás, már régóta tervezzük a párommal a nyaralás ilyan módú eltöltését.Remélem hamarosan személyesen is köszönthetem a blog szerzőjét.Én Magyarországon, Tótkomlóson próbálok valami hasonlót elérni a magam szerény keretei között.Én túravezető vagyok és a helyi látnivalókra hívom fel mindenki figyelmét.
Nagyon tettszett az oldal.
jazsu12@freemail.hu

Névtelen írta...

nagyon szép!!!

Erzsébet írta...

Én sepsiszentgyörgyi vagyok és örömmel fedeztem fel a bloggot. Követni fogom és ha alkalmam lesz, majd ellátogatok ebbe a bűbájos kis faluba.

Erzsébet írta...

gratulalunk! karacsonykor meglatogatunk:)